Spector 20 SP

Opis proizvoda

Acetamiprid 20%

Prah rastvorljiv u vodi SP

Doziranje i način upotrebe

Spektor  20 SP je vodeći insekticid za suzbijanje lisnih ušiju. Također ga odlikuje izvrsna učinkovitost u suzbijanju brojnih problematičnih štetnika (tripsi, mineri, štitasti moljci, zlatica, kr. buha.) Primjenjuje se na krompiru, šećernoj repi, duhanu, jabuci, breskvi, krastavcima te paprici. Insekticid je za folijarnu primjenu iz skupine neonikotinoida. Aktivna materija  u sredstvu ometa prijenos impulsa u nervnom sistemu štetnih organizama na način koji se razlikuje od insekticida iz skupine organofosfornih spojeva, karbamata i piretroida. Zbog toga Spektor 20 SP djeluje i na one štetnike koji su postali djelomično ili potpuno otporni na insekticide iz spomenutih skupina. On pokazuje izrazito sistemsko i translaminarno djelovanje pa se ravnomjerno raspoređuje u biljci te u malim količinama (dozama) pruža dugotrajnu zaštitu.

Jabuka: jabučni savijač (Carpocapsa pomonella), jabučna osa pilatka (Hoplocampa testudinea)- 30gr. / 100 l vode – karenca 3 dana

Krompir: krompirova zlatica (Leptinotarsa ) – 30gr. / 100 l vode – karenca 3 dana

Miješanje

Ne smije se miješati s bakarnim fungicidima, dodinom i fentinhidroksidom.

Rezistetnost

Ponovljena primjena istih proizvoda za zaštitu bilja koja ima isti mehanizam djelovanja potiče razvoj otpornosti. Iz tog razloga preparat ne kortistiti više o četiri puta tokom sezone.

Reviews

Još uvek nema recenzije.

Budite prvi koji pregledate “Spector 20 SP”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reviews

Još uvek nema recenzije.

Budite prvi koji pregledate “Spector 20 SP”

Your email address will not be published. Required fields are marked *