Menta FIONA

Opis proizvoda

Aktivna materija:  Al- fosetil 80%

Al-foetil djeluje neporedno na parazitske gljivice, a istovremeno podstiče  i  prirodni odbrambeni  mehanizam biljke. Biljku treba tretirati dva do  tri puta  zaredom, da bi se uspostavio njihov prirodni odbrambeni mehanizam. Zbog specifičnog načina djelovanja, otpornost (rezistencija) parazitskih gljivica  na ovaj preparat nije moguća. Menta FIONA je pravi sistemični fungicid. Aktivna materija se brzo usvaja i prenosi se provodnim sudovima i  naniže i naviše tako da je zasićena cijela biljka- od korijena do vegetacione kupe.

Doza peticida:

Primijeniri u koncentraciji 0,4% u vrijeme cvjetanja i poslije cvjetanja (vrijeme intenzivnog porata mladica) svakih 5-7 dana.

Aplikacija fungicida može se izvršiti i nakon nevremena ukoliko je došlo do oštećenja biljnih organa. Fungicid se može primjenjivati u kombinaciji sa fungicidima na bazi bakra. U tom slučaju peticid Menta Fiona se primjenjuje u koncentraciji 0,3%, a fungicide na osnovu bakra u deset puta manjoj koncentraciji nego što se inače koriste u vegetaciji. Količina smjese  kojom se tretira  na određenom području  trebala bi biti dobro prilagođena kako bi se dobio dobar sloj za lisnu masu. Količinu pesticida treba povećati ukoliko je veći habitus biljki.

Preporučenu količinu  preparata treba prvo izmješati sa nešto vode u posebnoj posudi.

 

 

 

Reviews

Još uvek nema recenzije.

Budite prvi koji pregledate “Menta FIONA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reviews

Još uvek nema recenzije.

Budite prvi koji pregledate “Menta FIONA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *