Partneri

Spread the love

U periodu od 2000. do 2014. godine preduzeće Semagri d.o.o. bavilo se prometom sredstava za ishranu i zaštitu bilja na prostoru Bosne i Hercegovine. 2014. godine Semagri d.o.o. postaje ovlašteni distributer internacionalne kompanije Chemtura Agrosolutions koja 2015. godine ulazi u fuziju sa još dvije kompanije: Agriphar (Belgija) i Arysta Lifescience (Francuska). Fuzijom ove tri kompanije, novonastala grupacija u Evropi se predstavlja pod nazivom Arysta Lifescience i postaje jedan od vodećih proizvođača pesticida u svijetu.

U januaru 2017. godine Semagri d.o.o potpisuje saradnju sa Turskim preduzećem CanDem koje je jedan od najvećih proizvođača mineralnih, organskih i organomineralnih đubriva u Turskoj. U cilju podizanja prinosa i unaprjeđenja proizvodnje, CanDem u svojoj paleti nudi visokokvalitetne proizvode koji zahvaljujući posebnim tehnoligijama imaju brzo djelovanje na biljke. Ova paleta obuhvata:

  • organska đubriva
  • specijalna organska đubriva
  • organomineralna đubriva za osnovnu gnojidbu
  • organomineralna đubriva za prihranu
  • mineralna vodotopiva đubriva
  • mineralna tečna đubriva
  • specijalizirana mineralna đubriva sa makro i mikroelementima- vodotopiva i tečna

U cilju unaprjeđenja palete proizvoda za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju i širenja asortimana proizvoda, u januaru 2017. godine Semagri d.o.o. postaje distributer profesionalnog programa proizvoda za ovu namjenu, italijanskog preduzeća Kollant. Kollant je nastao 1960. Godine i od tada se bavi proizvodnjom proizvoda za DDD poslove. Njihovu paletu čine proizvodi za suzbijanje glodara, insekata i drugih štetnih organizama u javnom zdravstvu.

U julu 2019. godine Semagri d.o.o. potpisuje ugovor o saradnji i zastupništvu sa italijanskom kompanijom Stocker.  Stocker se bavi proizvodnjom i prometom alata za profesionalnu upotrebu u voćnjacima , vinogradima i ostalim poljoprivrednim proizvodnjama,  alate za amatere ( male poljoprivredne proizvodnje ) i alate za vrtlarenje.

Pored sopstvene proizvodnje kompanija Stocker je distributer profesionalnih makaza za voćarstvo i vinogradarstvo renomiranog i extra kvalitetnog brenda LOWE.  LOWE je kompanija porijeklom iz Njemačke koja se bavi proizvodnjom profesionalne opreme za poljoprivredu od 1868. godine.

Godine 1923, proizvedene su i registrirane  prve makaze za profesionalnu upotrebu, danas poznate kao LOWE 1. Od tada pa do danas LOWE se bavi proizvodnjom profesionalnih makaza  za upotrebu u voćarstvu i vinogradarstvu.